MURAT NA OLOMOUCKOM 1/2MARATÓNE 2019

MURAT NA OLOMOUCKOM 1/2MARATÓNE 2019

Znie to až neuveriteľne, že zbehol už celý jeden rok. Uvedomujem si to pri písaní týchto riadkov. Mám totiž pocit, že je to len pár týždňov, čo som písal o ročníku 2018... (článok o minuloročnom behu) Po veľmi vydarenom výjazde a našom ...
Novinky
26.03.2020 13:35:41

Znie to až neuveriteľne, že zbehol už celý jeden rok. Uvedomujem si to pri písaní týchto riadkov. Mám totiž pocit, že je to len pár týždňov, čo som písal o ročníku 2018...

(článok o minuloročnom behu)

Po veľmi vydarenom výjazde a našom účinkovaní na Hanej v minulom roku náš muraťácky bežecký tím opäť zameral svoju pozornosť na tento úžasný beh. Pýtate sa, čím je výnimočný? Pre mňa dominujú hlavne dve veci – na prvom mieste celková kvalita a organizácia behu, a potom je to atmosféra tohto podujatia, ktorá je naozaj nezameniteľná. Mesto Olomouc má 100.000 obyvateľov a miestami som mal pocit, že asi všetci fandili popri trati.

Tento rok sa podľa oficiálnych čísel postavilo na štart hlavných pretekov takmer 6.500 bežkýň a bežcov. A medzi nimi aj našich 8 statočných. Reprízu z minulého ročníka sme zažili piati z nás, traja bežali na Morave prvý raz, ba dokonca dvaja zažili svoju úplnú bežeckú premiéru! Bežali sme ako plnú 21 km trať, tak aj jednu štafetu 10+11 km. Našu bežeckú jedenástku dopĺňal silný trojčlenný podporný tím, vďaka ktorému panovala o to lepšia nálada a vznikla aj napr. séria bežeckých fotiek.

Najväčším „nepriateľom“ celého behu bolo tentokrát jednoznačne počasie. Bolo skutočne veľmi horúco. Organizátori posunuli tohtoročný štart na 19:00 hod. a zároveň vzorne posilnili občerstvovačky a pridali aj kropiace autá.

Absolútny víťaz bol samozrejme len jeden, ale my sme opäť v Olomouci vyhrali všetci. Porazili sme nielen počasie, ale aj samých seba :-).

A to, že nálada bola napriek náročným klimatickým podmienkam naozaj výborná, o tom svedčia aj vybrané bežecké fotky. Tie jasne dokumentujú, že sme si to na trati naozaj užívali :-)

Jedna hláška za všetky, ktorých bolo cez víkend neúrekom - pýtam sa môjho nemenovaného kolegu, ktorý mal bežeckú premiéru: „No ako sa bežalo? Aj bola nejaká kríza?“ Jeho odpoveď ma veľmi pobavila: „Áno, jedna – medzi 5. až 15. km“ ;-)

Celkové zhodnotenie akcie – na jedničku! Výborný kolektív, krásne mesto, náročný, ale veľmi pekný beh, super atmosféra. Ďakujeme a tešíme sa na ďalšie spoločné športové podujatie.

Róbert Háger

Rýchle doručenie
v rámci celého Slovenska
Viac než 10 000
položiek skladom
Nová B2B zóna
pre partnerov
Už viac ako
28 rokov na trhu