Aj vďaka dôvere našich partnerov a zákazníkov posúvame latku vyššie. Aký bol rok 2021 pre Murat?

Aj vďaka dôvere našich partnerov a zákazníkov posúvame latku vyššie. Aký bol rok 2021 pre Murat?

Ku koncu roka nastáva vhodný čas pozrieť sa ponad plece za uplynulými mesiacmi. Pre našu spoločnosť – MURAT, podobne ako pre takmer každého predajcu, znamenajú roky poznačené pandémiou Covid-19 nové situácie, na ktoré je potrebné adaptovať sa, ak nechceme ...
Novinky
17.04.2024 10:18:44

Ku koncu roka nastáva vhodný čas pozrieť sa ponad plece za uplynulými mesiacmi. Pre našu spoločnosť – MURAT, podobne ako pre takmer každého predajcu, znamenajú roky poznačené pandémiou Covid-19 nové situácie, na ktoré je potrebné adaptovať sa, ak nechceme zaspať na vavrínoch. Situácia nás nielen v osobnom, ale i pracovnom a obchodnom živote, donútila presunúť svoje kancelárie do bezpečia homeoffice-ov a osobné stretnutia nahradiť remote call-mi alebo online konferenciami. 

 

Zaujíma vás, ako sme sa s prekážkami, ktoré nám všetkým koronavírus kladie popod nohy, popasovali a ako je možné, že v tomto sviatočnom čase môžeme povedať, že sa nám podarilo “vykúzliť” pozitívne čísla z nášho nového predajného kanála – internetového obchodu?

Vstup do online prostredia je nevyhnutným krokom pre každého predajcu

 

S postupným vývojom pandémie sme sa rozhodli rázne zareagovať na novú situáciu. Spoločnosť MURAT tak prešla zmenami v rôznych smeroch. Jednou z nich bolo nevyhnutné posilnenie online prostredia. Veľa sme investovali, a neustále investujeme, do vylepšenia e-shopu tak, aby sme si nielen udržali našich stálych zákazníkov, ale aj zaujali nových.

S odstupom času tak vieme vyhodnotiť, že orientácia na e-commerce je pre firmy nevyhnutnosťou. Predstavuje totiž v mnohých prípadoch (lockdown, obmedzenie predaja v kamenných predajniach) jedinú možnosť, ako ponúknuť svoje produkty alebo sprostredkovať služby svojim zákazníkom a presadiť sa v konkurenčnom boji. Ako sa to podarilo v uplynulom roku nám?

Rok 2021 pre MURAT v číslach

Po medziročnom zhodnotení sa môžeme k dátumu 15.12.2021, v porovnaní s minulým rokom 2020, podeliť o nasledujúce pozitívne čísla.

  • Nárast obratu o + 65% 
  • Nárast počtu návštev v e-shope o + 191%
  • Nárast počtu nových používateľov o + 556%
  • Nárast počtu objednávok o + 146%

 

Okrem B2B segmentu otvárame brány e-shopu aj pre klasických zákazníkov

Hoci je e-shop www.murat.sk primárne určený pre malých a stredných podnikateľov, nakupovať v ňom dnes dokáže ktokoľvek. Výhody tak majú nielen mnohí živnostníci, ktorí hľadajú rýchly a jednoduchý nákup u overeného predajcu, ale i koncoví zákazníci, ktorí na jednom mieste nájdu viac ako 10.000 produktov skladom

Samozrejme, pre obe skupiny platí odlišná cenotvorba a výhody, vďaka ktorým je e-shop intuitívny na používanie a prehľadný v ktoromkoľvek kroku objednávkového a nákupného procesu. 

Viac o internetovom obchode a jeho výhodách

Pre všetkých používateľov platí neobmedzený prístup a možnosť nakupovania 24 hodín, 7 dní v týždni, a to pohodlne nielen cez počítač, ale i tablet či telefón (internetový obchod má responzívny dizajn, vďaka ktorému je nakupovanie dostupné z akéhokoľvek zariadenia, dokonca i smartfónu s malou obrazovkou). Príjemnou novinkou, ktorú ocenili v posledných týždňoch mnohí zákazníci, je i sortiment vianočnej ponuky produktov – osvetlenia a dekorácií. Vo všeobecnosti však môžeme povedať, že produktové portfólio neustále dopĺňame a inovujeme podľa potrieb našich zákazníkov

Výhody e-shopu MURAT pre registrovaných koncových zákazníkov

  • prehľad o nákupoch
  • prístup k online dokumentom (objednávky, výdajové listy, faktúry)
  • vytváranie nákupných zoznamov (pre urýchlenie opakovaných nákupov)

 

Výhody e-shopu MURAT pre B2B partnerov

  • všetky výhody klasických registrovaných zákazníkov
  • dopyt o cenovú ponuku (prostredníctvom nákupného zoznamu možnosť požiadať o špeciálnu cenu)
  • cenové ponuky (ponuka so špeciálnou cenou a dodacími a platobnými podmienkami vytvorená na dopyt)
  • pohodlné vytvorenie objednávky z cenovej ponuky na jeden klik
  • kreditný rámec, v rámci ktorého je možný odber sortimentu počas celého mesiaca, a až následné vyhotovenie faktúry (informácie o zostávajúcom kredite viditeľné v profile partnera)

Viac výhod, ktoré s registráciou súvisia, si môžete prečítať priamo na stránkach e-shopu.

Kvalita a spolupráca s partnermi je kľúčová

Začiatkom roka 2021 sme si v spoločnosti MURAT stanovili víziu neustále napredovať. V rámci vzájomnej pomoci a spolupráce sme kooperovali aj s našimi partnermi, s ktorými sa nám podarilo vytvoriť hneď niekoľko zaujímavých akcií. Naši zákazníci si tak mohli nakúpiť kvalitné produkty so zľavou, ktorá vytvorila atraktívnu predajnú cenu v porovnaní s inými e-shopmi

Pri výbere produktov do e-shopu však v spoločnosti MURAT dbáme o kvalitný sortiment a taktiež zákaznícky servis a poradenstvo súvisiace s produktami v našom portfóliu. Keďže sme členom Zväzu elektrotechnického priemyslu a opakovane sa podieľame na testoch Asociácie výrobcov káblov zameraných na nekvalitné výrobky, deklarovanú kvalitu produktov našim zákazníkom garantujeme. 

Spoločnosť MURAT odmieta predaj výrobkov so zníženou kvalitou, ktoré obvykle pochádzajú z krajín mimo EÚ (nielen v súvislosti so špecifickou kategóriou káblov) objavujúcich sa na našom trhu, najmä kvôli nižšej cene. Dôkazom, že je pre nás kvalita prvoradá, svedčí opakovane obhájená certifikácia integrovaného systému manažérstva kvality podľa noriem EN ISO 9001:2015 a EN ISO 14001:2015.

Rok 2022 vítame s novými výzvami v novom šate

Hoci za nami v uplynulom roku stojí skutočne množstvo práce, zďaleka nekončíme. Spoločnosť MURAT i naďalej plánuje posilňovať svoju značku na poli online predaja najmä pomocou e-shopu, ktorý opäť obohatia nové prozákaznícke funkcionality a rozšírenia. 

 

Nový nádych napokon dostane spoločnosť MURAT ako celok. S plánovaným rebrandingom chceme zdôrazniť vývoj spoločnosti aj po úspešných 28-mich rokoch na trhu, modernizáciu a inovácie, ktoré kráčajú ruka v ruke. 

 

Nuž, a v neposlednom rade by sme radi poďakovali za prejavenú dôveru. Tú do našich rúk vkladajú nielen koncoví zákazníci každou jednou objednávkou, ale i naši partneri, vďaka ktorým vám i ďalšom roku plánujeme pripraviť lákavé ponuky. 

 

Zo spoločnosti MURAT vám želáme pohodové prežitie vianočných sviatkov v kruhu milovaných a vykročenie do Nového roka tou správnou nohou. smiley

Rýchle doručenie
v rámci celého Slovenska
Viac než 10 000
položiek skladom
Nová B2B zóna
pre partnerov
Už viac ako
28 rokov na trhu