Čo je to PRAFla®?

Čo je to PRAFla®?

Obchodná značka PRAFla® predstavuje kľúčový element v portfóliu spoločnosti PRAKAB PRAŽSKÁ KABELOVNA s.r.o., zameraný na výrobu bezhalogénových káblov s vylepšenou odolnosťou voči ohňu. Tieto káble výrazne prispievajú k zlepšeniu požiarnej ...
Káble a vodiče
04.06.2024 08:30:59

Obchodná značka PRAFla® predstavuje kľúčový element v portfóliu spoločnosti PRAKAB PRAŽSKÁ KABELOVNA s.r.o., zameraný na výrobu bezhalogénových káblov s vylepšenou odolnosťou voči ohňu. Tieto káble výrazne prispievajú k zlepšeniu požiarnej bezpečnosti v budovách, minimalizujúc riziko vzniku a šírenia požiaru. Tento inovatívny prístup je výsledkom dlhodobého vývoja a testovania, ktorý zaručuje, že káble PRAFla® spĺňajú najprísnejšie normy a požiadavky na požiarnu bezpečnosť.

Funkcie a vlastnosti PRAFla®

Káble PRAFla® sú vyrábané z bezhalogénových materiálov, čo znamená, že pri ich horení nevznikajú toxické plyny, ktoré by mohli ohroziť zdravie ľudí alebo poškodiť životné prostredie. Táto vlastnosť robí káble PRAFla® ideálnou voľbou pre inštalácie v priestoroch s vysokou koncentráciou osôb, kde sú prísne požiarne predpisy nevyhnutnosťou. Navyše, tieto káble produkujú podstatne menej tepla ako štandardné káble, čím prispievajú k celkovej bezpečnosti.

Každý kábel PRAFla® prechádza prísnymi testami podľa príslušných noriem a štandardov tak, aby bola zabezpečená ich najvyššia možná kvalita. Tieto testy zahŕňajú aj hodnotenie požiarnych vlastností, ktoré vykonávame v našom akreditovanom laboratóriu. Všetky káble zo skupiny PRAFla® spĺňajú triedu reakcie na oheň B2ca s1a d1 a1, čo je najvyššia možná kategória reakcie na oheň. Tento vysoký štandard zaručuje ich použitie aj v tých najnáročnejších aplikáciách, pri ktorých je maximálna bezpečnosť kľúčová.

 

Unikátne vlastnosti PRAFlaDur® a PRAFlaGuard®

Okrem toho sú káble PRAFlaDur® a PRAFlaGuard® navrhnuté tak, aby si zachovali funkčnosť aj v prípade požiaru. Znamená to, že aj pri vzniku požiaru tieto káble dokážu viesť elektrický prúd až 90 minút. Toto je zásadné pre zachovanie prevádzky dôležitých systémov v kritických situáciách, ako sú evakuačné systémy, núdzové osvetlenie alebo hasiace zariadenia, ktoré môžu rozhodujúcim spôsobom prispieť k záchrane životov a minimalizácii škôd.

Aplikácie PRAFla®

Káble PRAFla® sú synonymom kvality a predstavujú bezpečnú a spoľahlivú voľbu pre aplikácie, kde je požiarna bezpečnosť prioritou. Sú ideálne pre verejné budovy, tunely, priemyselné zariadenia či dopravnú infraštruktúru, kde je spoľahlivosť a odolnosť káblového systému nevyhnutná.

Označení kabelů PRAFla

PRAFla®

kódové označení 

popis 

PRAFlaSafe® X

1-CXKH-R

bezhalogénový oheň retardujúci energetický kábel s Cu jadrom

PRAFlaSafe® AX

1-AXKH-R

bezhalogénový oheň retardujúci energetický kábel s AI jadrom

PRAFlaCom® F

SHKFH–R

bezhalogénový oheň retardujúci signálny kábel 

PRAFlaDur®

1-CSKH-V180 

bezhalogénový oheň retardujúci energetický kábel s Cu jadrom so zachovaním funkčnej schopnosti pri požiari

PRAFlaGuard® F

SSKFH-V180 

bezhalogénový oheň retardujúci signálny kábel jadrom so zachovaním funkčnej schopnosti pri požiari

 

Jednoduchosť PRAFlaDur+ T alebo PRAFlaSafe+ T

Pre tých, ktorí uprednostňujú jednoduchšie zapájanie káblov do rozvodných krabíc, máme riešenie v podobe PRAFlaDur+ T alebo PRAFlaSafe+ T. Tieto káble, okrem všetkých vlastností rady PRAFla®, disponujú jemne laneným jadrom (trieda 5), ktoré je ohybné a veľmi poddajné, čím značne uľahčuje pripojenie do spotrebičov.

Použitie týchto inovatívnych a vysokokvalitných káblov predstavuje nielen technologický pokrok, ale aj významný prínos pre bezpečnosť a ochranu života i majetku, čo reflektuje stále rastúce požiadavky moderného sveta na požiarne bezpečnostné štandardy.
 

Získajte KNIPEX kliešte s nákupom PRAFla® káblov

Ak si u nás zakúpite káble PRAKAB z radu PRAFla® v hodnote nad 2000€, získate ako darček kvalitné strihacie kliešte KNIPEX (9516200) v hodnote 78€ za symbolickú cenu 0,01€.

Akcia platí pri kumulatívnom odbere za celé trvanie akcie (t.j. 05-06/2024) na predajniach a e-shope.

NAKUPOVAŤ KÁBLE PRAFla®

 

Rýchle doručenie
v rámci celého Slovenska
Viac než 10 000
položiek skladom
Nová B2B zóna
pre partnerov
Už viac ako
28 rokov na trhu