Ďalší bežecký príbeh MURATu – Olomoucký polmaratón 2018

Ďalší bežecký príbeh MURATu – Olomoucký polmaratón 2018

Ubehlo presne 265 dní od košického maratónu, kde sme sa zúčastnili štafetovej súťaže. Našou ďalšou bežeckou zastávkou bol Olomouc – mesto vzdialené len cca 2 hodiny cesty autom z Pezinka, ale napríklad len hodinku jazdy z Kopřivnice – rodiska ...
Murat
02.04.2020 15:15:28

Ubehlo presne 265 dní od košického maratónu, kde sme sa zúčastnili štafetovej súťaže. Našou ďalšou bežeckou zastávkou bol Olomouc – mesto vzdialené len cca 2 hodiny cesty autom z Pezinka, ale napríklad len hodinku jazdy z Kopřivnice – rodiska asi najznámejšieho a najúspešnejšieho českého atléta – Emila Zátopka.

V Olomouci sa v sobotu 23.6.2018 konal 9.ročník Mattoni Olomouc Half Marathon – bežeckého podujatia, ktoré si dovolím svojou úrovňou, kvalitou a atmosférou prirovnať práve k nášmu Košickému maratónu - najstaršiemu maratónu v Európe.

Tohto aktuálneho ročníka sa zúčastnilo celkovo 6.165 polmaratóncov a medzi nimi aj 7 našich vytrvalcov.

V spomínaných Košiciach sme bežali štafetový beh, kde na každého bežca čakala zaokrúhlene 10 kilometrová porcia. Tento rok sme si dali kus náročnejší cieľ – zdolať polmaratónsku trať, čo je presne 21,0975 km. Pre viacerých z nás to mal byť vôbec prvý polmaratón v živote, takže výzva hneď 2-násobná. Na takto dlhý beh treba už aj seriózne trénovať a pripravovať sa. Jedným z veľkých strašiakov každého bežca je nielen kondička, ale počasie. V letných dňoch sa teploty bežne šplhajú cez 30 stupňov a to sa fakt ťažko behá. Nám bol našťastie osud priaznivo naklonený. Pred súťažným víkendom sa ochladilo (možno až tak veľa nemuselo...) a vytvorili sa tak skvelé bežecké podmienky.

Samotné preteky mali výbornú atmosféru. Snáď všade, kde sa bežalo po mestských častiach, lemovalo trať množstvo fanúšikov, ktorí veľmi intenzívne povzbudzovali, čo vlievalo ohromnú energiu a veľmi nás motivovalo. A dobrá nálada bola nákazlivá a prenášala sa aj priamo na samotných bežcov :-)

A výsledok? Dovolím si povedať, že nadštandardný. Všetci sme to dali! A naše časy? Pod dve a pol hodiny všetci, niektorí aj pod dve hodiny. Síce sme sa nikto z nás asi ani z polovice nepriblížili k časom legendárneho Emila Zátopka, každý sme s určitosťou prekonali svoje hranice. Ako som spomínal na úvod – mnohí z nás si odbehli vôbec svoj prvý polmaratón, niektorí sme si zlepšili svoje najlepšie časy – no celkovo panovala veľká spokojnosť!

A značka MURAT sa počas pretekov určite nestratila a v poli pretekárov bola aj ľahko identifikovateľná.

V Olomouci to bola len moja druha účasť na takomto spoločne organizovanom podujatí a môžem povedať, že atmosféra tohto celého bežeckého víkendu je fantastická. Krásnou spomienkou je nielen účastnícka medaila, ale hlavne ten pocit - byť v cieli - je naozaj nezameniteľný!

Už teraz sa teším na ďalšiu výzvu. A čo to bude? No nechajme sa prekvapiť...

Róbert Háger

Rýchle doručenie
v rámci celého Slovenska
Viac než 10 000
položiek skladom
Nová B2B zóna
pre partnerov
Už viac ako
28 rokov na trhu