EATON xComfort Bridge pre inteligentné domácnosti

EATON xComfort Bridge pre inteligentné domácnosti

Predstavujeme Vám inteligentnú jednotku xComfort Bridge bezdrôtového systému xComfort, ktorú možno využiť pre modernizáciu elektroinštalácie každej inteligentnej domácnosti. Jednotka je teraz v ponuke s rozšírenými funkciami a inovovanou aplikáciou pre ...
Novinky
23.04.2024 13:48:20

Predstavujeme Vám inteligentnú jednotku xComfort Bridge bezdrôtového systému xComfort, ktorú možno využiť pre modernizáciu elektroinštalácie každej inteligentnej domácnosti. Jednotka je teraz v ponuke s rozšírenými funkciami a inovovanou aplikáciou pre smartfóny so vzdialeným ovládaním odkiaľkoľvek v rámci internetu. Jednotka umožňuje bezdrôtovo ovládať až 60 aktorov osvetlenia alebo spotrebičov – ovládať možno spínacie, stmievateľné a analógové aktory novej technológie, označené logom ESM. Kúrenie možno regulovať až v 20 miestnostiach – využiť možno PWM vykurovacie aktory, multiaktor a bezdrôtové hlavice. Nezáleží na tom, či sa reguluje vodné alebo el. podlahové kúrenie či radiátory.

RF Bridge se pripája LAN káblom k routeru v dome, ku ktorému môžu byť cez WiFi pripojené súčasne až štyri smartfóny. Ovládanie funguje na diaľku v rámci internetu mimo tejto domácej siete. Aplikáciu pre mobilný telefón možno stiahnuť bezplatne z Google či Apple obchodu. Pomenovanie aktorov a miestností, výber grafickej značky z databázy vrátane vytvorenia vlastných svetelných scén v aplikácii je jednoduché a intuitívne, zvládne to bežný užívateľ bez nutnosti znalostí programovania. Pre spárovanie RF Bridge a aktora nie je vyžadovaný žiadny konfiguračný softvér, všetko sa realizuje zo smartfónu. Stačí len nainštalovať jednu z Go Wireless sád pre spínanie, stmievanie či ovládanie kúrenia, prípadne inštalovať RF komponenty samostatne. Inštalácia bezdrôtových sád Go Wireless je jednoduchá, flexibilná a bez neporiadku. Aktor umiestnite na vhodnom mieste pri svetelnom zdroji a bezdrôtové tlačidlo umiestnite na ľubovoľné miesto podľa želania užívateľa. Pri všetkých sadách sú väzby medzi tlačidlom a aktorom už naprogramované.

Pomocou aplikácie v mobilnom telefóne sa cez miestnu sieť pripojíte k xComfort Bridge jednotke a jednoducho priradíte nové bezdrôtové aktory pomocou skenovania čiarových kódov alebo pomocou párovacieho módu. Pripojiť možno všetky typy aktorov (zatiaľ okrem roletových aktorov – na tomto riešení sa však pracuje) a taktiež vrátane zásuvkových adaptérov pre spínanie, stmievanie a kúrenie. Pripojené aktory si jednoducho pomenujete a priradíte k jednotlivým miestnostiam. Pre komfortné ovládanie si vytvoríte užívateľsky konfigurovateľné scény ako napr. Príchod, Odchod, Sledovanie TV, Večera a pod. Do scén možno zahrnúť rovnako prepínanie vykurovacích režimov pre kúrenie (ochrana, útlm, komfort).

Funkcionality v prehľade: 60 aktorov ESM logo – časové funkcie, stmievacie profily, min. hodnoty stmievania. 100 senzorových kanálov - RF tlačidlo, 4k. diaľkový ovládač, PIR senzory, okenné kontakty, binárne a teplotné vstupy, dotykový termostat, batériová hlavica, ale taktiež lokálne vstupy spínacieho a stmievacieho aktoru. 20 miestností, 20 scén, 20 zón kúrenia - RF hlavica, PWM aktory, Multiaktor, dotykový termostat a teplotné vstupy pre meranie vonkajšej teploty, teploty podlahy alebo teploty v inej zóne, sumárny aktor pre ovládanie kotla alebo čerpadla, funkcia otvoreného okna. Regulácia na priestorovú teplotu, min. a max. teplotu podlahy alebo efektová regulácia pre infrapanely. 14 plánovačov + 2 astrohodiny pre aktiváciu scén alebo aktorov pri východe alebo západe slnka, lokalita domu, centrálne a lokálne ovládanie, vzdialený prístup, aktualizácia Bridge priamo zo smartfónu.

Navyše je možné kedykoľvek postúpiť o level vyššie a jednotku xComfort Bridge nahradiť vyspelejšou inteligentnou jednotkou RF Smart Manager pre riadenie inteligentných domov a doplniť ďalšie funkcie, vrátane ovládania žalúzií atď. Už inštalované sady GO Wireless, vrátane doplnkových vypínačov a termostatov, sú plne kompatibilné s touto jednotkou a je možné postupne doplniť i ďalšie prvky.

Predkonfigurované sady GO Wireless

RF xComfort Bridge je možné použiť pre ovládanie väčšiny GO Wireless sád. Aktuálne je možné využiť sady pre spínanie - CPAD-00/212 (Wireless Switch All) a CPAD-00/215 (Wireless Second Switch), sadu pre stmievanie - CPAD-00/213 (Wireless Dim All) a sadu pre vykurovanie - CPAD -00/217 (Wireless Heating). Sady sú už naprogramované, takže postačí len pripojiť aktory k jednotke xComfort Bridge pomocou mobilnej aplikácie metódou párovanie alebo jednoducho naskenovaním čiarového kódu prístroja. Aktory sú prakticky okamžite pri pripojení na sieťové napätie "naprogramované" automaticky jednotkou xComfort Bridge. Komunikácia medzi prvkami je zaheslovaná a šifrovaná a teda nehrozí nechcené "nabúranie" do systému ovládania. Ďalej je možné doplniť ďalšie bezdrôtové senzory podľa požiadaviek užívateľa. Tlačidlá možno ľahko spárovať s ľubovoľnými aktormi pomocou skrutkovača podľa inštruktážnych video-návodov. Doplnkové tlačidlá je možné využiť pre ovládanie viacerých svetiel či spotrebičov z viacerých miest a pre centrálne funkcie. Klapky tlačidiel je možné vymeniť a nahradiť klapkou s potlačou a rámčeky možno vyberať zo širokej ponuky výrobcov 55x55 mm

Okenné / dverné senzory usporia energiu na kúrenie

Bezdrôtové senzory ponúkajú jednoduchú a flexibilnú inštaláciu, elegantný a kompaktný dizajn hodiaci sa do každého interiéru. Sú univerzálnym riešením pre monitorovanie otvorených dverí a okien. Môžu priamo spínať napr. osvetlenie (spárovanie s aktorom v základnom režime pomocou skrutkovača) alebo je možné ich napárovať k xComfort Bridge pre zvýšenie efektivity vykurovania a zaistenie energetických úspor pri vetraní. Režim kúrenia prejde po dobu otvoreného okna do režimu ochrany proti mrazu. Súčasne zvyšuje pohodlie a bezpečnosť a užívateľ sa už nemusí obávať, že zabudne otvorené okná či dvere na terasu pri odchode z domu. Senzor využíva batériové napájanie so životnosťou až 5 rokov, vybitá batéria je signalizovaná vstavanou LED diódou alebo indikáciou v App.

Spolupráca s PIR senzorom

Jednotka xComfort Bridge spolupracuje s novým typom bezdrôtového PIR senzoru pohybu, ktorý je možné napájať batériami 3 V alebo zo siete 230 V bez nutnosti použitia napájacieho adaptéra. Konštrukcia je vhodne navrhnutá pre univerzálnu montáž ako na povrchu, tak pre zápustnú montáž napr. do sadrokartónu, alebo je možné senzor namontovať do inštalačnej krabice do rámčeka ľubovoľného dizajnu 55x55 mm.

Bezpečnosť a centrálne ovládanie

Pri odchode z domu možno jedným stlačením centrálneho tlačidla zhasnúť všetky svetlá, zatiahnuť žalúzie a vypnúť tepelné spotrebiče, ktoré vždy predstavujú potenciálne nebezpečenstvo. Od siete sa odpoja zásuvky 230 V pre rýchlovarnú kanvicu, kávovar, sporák alebo žehličku. Vykurovanie v miestnostiach prejde do úsporného režimu a hlavný ventil vody sa uzavrie.

A na záver - Ako na inteligentnú domácnosť jednoducho v troch krokoch?

Pokiaľ si zákazník praje „inteligentnú“, choďte na to i Vy inteligentne!

  1. Pre ovládanie osvetlenia, spotrebičov, žalúzií či vykurovania inštalujte vhodné GO Wireless sady.
  2. Ponúknite ďalšie ovládacie prvky pre vyšší komfort, napr. bezdrôtové tlačidlá pre ovládanie inštalácie z viacerých miest alebo pre centrálne ovládanie, príp. senzory pohybu pre automatické ovládanie osvetlenia.
  3. A pokiaľ zákazník vyžaduje ovládanie taktiež zo smartfónu odkiaľkoľvek zo sveta v rámci internetu, pridajte xComfort Bridge. Jednotka umožní okrem pokročilého riadenia vykurovania aj automatické funkcie, ako napríklad spínanie osvetlenia pomocou astrohodín alebo v presný čas.
Rýchle doručenie
v rámci celého Slovenska
Viac než 10 000
položiek skladom
Nová B2B zóna
pre partnerov
Už viac ako
28 rokov na trhu