MURAT oslavuje 30.rokov

MURAT oslavuje 30.rokov

1.4.2023 je deň, kedy MURAT oslavuje svojich 30 rokov od založenia spoločnosti. Za toto obdobie sme sa stali serióznym partnerom na trhu a nehodláme poľaviť. Ak Vás zaujíma história našej spoločnosti, prinášame Vám krátke zhrnutie od našich začiatkov až po ...
Novinky
05.04.2023 21:04:29

1.4.2023 je deň, kedy MURAT oslavuje svojich 30 rokov od založenia spoločnosti. Za toto obdobie sme sa stali serióznym partnerom na trhu a nehodláme poľaviť. Ak Vás zaujíma história našej spoločnosti, prinášame Vám krátke zhrnutie od našich začiatkov až po súčasnosť.

Ako to vlastne začalo?

MURAT pôsobí na trhu už od druhej polovice roku 1990. Zakladateľ a vtedajší živnostník pán Ing. Holčík založil firmu na technické poradenstvo a sprostredkovanie.

V novembri 1991 bola založená firma MURAT Zvolen s dvomi strediskami: jedným strediskom sa stal MURAT Pezinok so zameraním na dodávky káblov a káblového materiálu a druhým MURAT Zvolen pre práce s rádiostanicami.

Z toho bol odvodený i názov. Je to skladačka začiatočných písmen slov Montáž – Údržba – Rádiostaníc, Antén a Televízorov.

Po rozdelení Slovenskej republiky bola 1. 4. 1993 založená samostatná firma MURAT s.r.o. Pezinok, v rámci ktorej sme zachovali pôvodný názov MURAT, nakoľko si počas predchádzajúceho obdobia 2 rokov našla svojich stabilných partnerov. Firma MURAT Zvolen zostala ako samostatný subjekt s vlastníckymi podielmi pána Holčíka.

 


Foto : Sídlo firmy - odkúpený areál strojárskeho priemyslu a jeho postupná rekonštrukcia v čase.

V roku 1994 bolo založených ešte niekoľko ďalších firiem s cieľom diverzifikovať niektoré naše ďalšie činnosti. Postupom času sa však tieto firmy sfúzovali s firmou MURAT Pezinok, keď pominuli dôvody ich založenia.

Od roku 2001 sa MURAT vyprofiloval ako firma, ktorá dodáva okrem káblov aj elektromateriál, ako dôležitú súčasť všetkých elektroinštalácií.

V roku 2009 nastala zmena vlastníckych štruktúr a jedinými vlastníkmi sa stali manželia Holčíkovci. V tejto majetkovej štruktúre pôsobí firma dodnes. V tom istom roku sa stáva MURAT - CK Lučenec, pobočka s tým istým predmetom podnikania dcérskou spoločnosťou.

Trend rastu online predaja neobchádza ani elektroinštalačný segment a preto od roku 2018 MURAT funguje i prostredníctvom online predajného kanálu. Teší nás, že na trhu čoraz viac počuť o našom e-shope nielen medzi zákazníkmi ale aj dodávateľmi či konkurenciou.

Počas celého obdobia 30 rokoch sme boli pri viacerých významných stavbách po celom Slovensku, napr. Slovenské Telekomunikácie, Atómová elektráreň Jaslovské Bohunice a Mochovce, Železnice Slovenskej republiky – modernizácia tratí, Slovnaft- EFPA, Diaľnica R2 – Nitra – Zlaté Moravce, Hornonitrianske bane Prievidza – rozširovanie banského diela i ďalšie. Medzi významných odberateľov patrili a stále patria VUJE, PPA, KUMAT, ENSECO, ISSU a mohli by sme pokračovať ďalšími a ďalšími. Všetkým patrí veľká vďaka za dôveru. 

 

Veľké zmeny s novým rokom 2023

Nové prepojenie Pezinok – Lučenec

K 31.12.2022 prišlo k zlúčeniu spoločnosti MURAT CK Lučenec a MURAT Pezinok za účelom zefektívnenia poskytovania služieb našim zákazníkom. Interne to znamená menej článkov v reťazci objednávka-dodávka, priamočiarejšie riadenie a optimalizácia procesov. Je to postupný proces, ktorého výsledkom by mala byť úspora času vnútri firmy a získanie viac času pre komunikáciu so zákazníkom.

 

Rebranding značky MURAT

Súčasne so zlúčením firiem prišlo k rebrandingu, čo prispieva k ďalšiemu kvalitatívnemu kroku do budúcnosti. Grafika nového loga odráža zlúčenie oboch firiem- spojením pôvodnej žltej s hlavnou modrou a doplnením názvu s výrazným technickým písmom s čistými líniami vznikol prirodzene vizuál, ktorý si ponechal niečo z každej z firiem. 

Veľká zmena však nastala v symbole, ktorý bol súčasťou loga. Pôvodný prierez káblom sme vymenili za symbol elektriny. Dokonale totiž vystihuje jeden z našich hlavných predajných segmentov – elektromateriál a svietidlá, na ktoré sa okrem káblov zameriavame. 

Oslava 30. výročia

Do roku 2023 vykračujeme priamo a s odhodlaním naďalej hájiť naše miesto na trhu, pretože sme firma, ktorá práve tento rok oslavuje 30. výročie svojho založenia. Za tých 30 rokov sme sa naučili ako vytvárať spojenia medzi našimi odberateľmi a dodávateľmi ale i ako ťahať za jeden koniec, aby sme všetci boli spokojní. Sme pripravení učiť sa novým veciam, prispôsobovať sa zmenám, reagovať na výzvy.

V mene celej spoločnosti MURAT ďakujeme za Vašu priazeň a veríme, že vďaka našim zásadám, ktorými sú  odborné poradenstvo, profesionálny prístup, kvalitný sortiment a spoľahlivé riešenia nám ostanete verní aj naďalej.

 

 

Rýchle doručenie
v rámci celého Slovenska
Viac než 10 000
položiek skladom
Nová B2B zóna
pre partnerov
Už viac ako
28 rokov na trhu