Novinka: Káble pre napájanie motorov s frekvenčnou reguláciou

Novinka: Káble pre napájanie motorov s frekvenčnou reguláciou

Aktuálna situácia viac než kedykoľvek predtým núti firmy minimalizovať náklady na energie. V prípade napájania elektrických motorov je na tento účel vhodná aj frekvenčná regulácia pomocou frekvenčných meničov. Výhodou frekvenčných meničov je možnosť regulácie otáčok napríklad pri použití čerpadiel alebo ...
Káble a vodiče
12.08.2022 10:07:23

Aktuálna situácia viac než kedykoľvek predtým núti firmy minimalizovať náklady na energie. V prípade napájania elektrických motorov je na tento účel vhodná aj frekvenčná regulácia pomocou frekvenčných meničov.

Výhodou frekvenčných meničov je možnosť regulácie otáčok napríklad pri použití čerpadiel alebo ventilátorov. Nie je potrebné ani vhodné, aby motor pracoval s plným výkonom, a prietok vody alebo vzduchu bol mechanicky regulovaný škrtiacimi klapkami. Nezanedbateľnou výhodou je aj to, že nedochádza k okamžitému nárastu krútiaceho momentu, čím sa šetria mechanické časti.

Pri frekvenčnej regulácii je nutné brať do úvahy nároky na elektromagnetickú kompatibilitu. Využívaním meničov môže vznikať elektromagnetické rušenie, ktoré ovplyvňuje súbežne vedené nízkonapäťové obvody. Moderné meniče síce tieto vplyvy výrazne obmedzujú, aj napriek tomu je však vhodné na ich napájanie používať káble s účinným tienením, ktoré bráni vyžarovaniu elektromagnetického rušiaceho poľa do okolia.

Na splnenie týchto požiadaviek zavádza ELKOND HHK, a.s. do svojho sortimentu produktovú novinku 2YSLCYK.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jedná sa o flexibilné káble určené na napájanie motorov so zdvojeným tienením, spĺňajúce požiadavky na elektromagnetickú kompatibilitu.

Viac informácií nájdete v digitálnom katalógovom liste.

OBJAVTE KÁBEL 2YSLCYK-JB NA NAŠOM E-SHOPE

 

Zdroj: ELKOND HHK, a.s.

 

Rýchle doručenie
v rámci celého Slovenska
Viac než 10 000
položiek skladom
Nová B2B zóna
pre partnerov
Už viac ako
28 rokov na trhu