Prípadová štúdia: svetelno-technické výpočty a návrhy pre predajňu

Prípadová štúdia: svetelno-technické výpočty a návrhy pre predajňu

Modernizácia osvetlenia v predajných obchodných priestoroch. Požiadavka investora zvýšiť úroveň osvetlenia v predajni oproti existujúcej na min. 1000 lux. Projekt: Predajňa Odevy Tatiana (EXLUZÍV) Pezinok Investor/zákazník: C - Partners, s. r. ...
Elektromateriál
25.03.2020 15:04:30

Modernizácia osvetlenia v predajných obchodných priestoroch. Požiadavka investora zvýšiť úroveň osvetlenia v predajni oproti existujúcej na min. 1000 lux.

Projekt: Predajňa Odevy Tatiana (EXLUZÍV) Pezinok

Investor/zákazník: C - Partners, s. r. o.

Východisko:

Zákazník na základe predošlej spolupráce na dodávke osvetlenia v obchodnom priestore v Bratislave sa obrátil na nás s požiadavkou o rekonštrukciu osvetlenia v priestoroch predajne Odevy Tatiana (EXLUZÍV) Pezinok.

Zadanie:

Modernizácia osvetlenia v predajných obchodných priestoroch. Požiadavka investora zvýšiť úroveň osvetlenia v predajni oproti existujúcej na min. 1000 lux.

Postup realizácie:

  • Vzhľadom na dostupnosť miesta stavby nasledovalo osobné stretnutie v priestoroch predajne s obhliadkou riešených priestorov a so špecifikovaním zámeru investora pre rekonštrukciu osvetlenia.
  • Navrhované zostavy svietidiel podľa architektonického zadania rozmiestnenia svietidiel: líniové (nad regálmi), kríže (voľná plocha) a bodové (kabínky a výkladová zóna).
  • Následne boli vyžiadané situačné výkresy obchodného priestoru - bokorys/rez resp. výšky stropov/svetlé výšky v jednotlivých priestoroch.
  • Na základe zaslaných podkladov situácia dwg, osobná obhliadka priestoru vzišli otázky na architekta:
  • Základné osvetlenie "línie" a "kríže" umiestnené vo výške 3m nad podlahou vychádza podľa prvých výpočtov s použitím líniových svietidiel cca 1000lx(stredná intenzita).
  • Náčrt pre upresnenie účelu priestorov vyznačených farebne (výklad, kabínky na prezliekanie, zázemie) prípadne či sa v týchto priestoroch neuvažuje so zníženým stropom.

  • Farba svetla má byť 4000K?
  • Následne bol spracovaný samotný svetelno-technický výpočet.

Uvažujete o zefektívnení a skvalitnení Vášho osvetlenia? Neváhajte sa obrátiť priamo na nášho experta pre túto oblasť Radoslava Vaneka, vanek@murat.sk, +421 33 6481 214, alebo nás oslovte cez kontaktný formulár – radi Vám poradíme.

Celá prípadová štúdia aj s fotodokumentáciou.

Rýchle doručenie
v rámci celého Slovenska
Viac než 10 000
položiek skladom
Nová B2B zóna
pre partnerov
Už viac ako
28 rokov na trhu