Rekonštruujete kúpeľňu? Nezabudnite na podlahové kúrenie!

Rekonštruujete kúpeľňu? Nezabudnite na podlahové kúrenie!

Pri renovácii priestoru, ktorý máme k dispozícii, často narážame na mnohé obmedzenia. Nemáme voľnosť pri navrhovaní a často sa ukáže, že nie všetko sa dá zariadiť podľa našich predstáv. Nemusíte sa však vzdať tepelného komfortu - ...
Novinky
18.04.2024 11:02:55

Pri renovácii priestoru, ktorý máme k dispozícii, často narážame na mnohé obmedzenia. Nemáme voľnosť pri navrhovaní a často sa ukáže, že nie všetko sa dá zariadiť podľa našich predstáv. Nemusíte sa však vzdať tepelného komfortu - stačí si vybrať správny výrobok.

 

Na čo treba pamätať?

Aby ste si mohli naplno užívať komfort teplej podlahy, je potrebné zlepšiť izoláciu podlahy. Ak nemáte možnosť izolovať podlahu, vždy si vyberte rohož nVent RAYCHEM Quicknet s výkonom 160 W/m2. Táto vykurovacia rohož sa rýchlejšie zahreje na požadovanú teplotu. Výkon 90 W/m2 používajte len pri dobre izolovaných podlahách.

Bude prevádzka rohože s vyšším výkonom drahšia?

Nie. nVent RAYCHEM Quicknet 160 W/m2 sa zahrieva rýchlejšie, a preto podlahu zohreje za relatívne kratší čas ako 90 W/m2. Prevádzkové náklady budú rovnaké. Preto vo väčšine prípadov odporúčame rohože s vyšším vykurovacím výkonom. Na druhej strane, izolácia, ktorá zabraňuje tepelným stratám smerom nadol, má výrazný vplyv na energetické náklady systému.

 

Regulácia pre celkový užívateľský komfort

Bez ohľadu na typ systému musí podlahové vykurovanie v prvom rade fungovať vtedy, keď je to potrebné, a nesmie fungovať, keď nikto nie je doma. Teoreticky máme pevný týždenný rozvrh, ale naše plány sa dynamicky menia a napr. počas prázdnin často robíme spontánne rozhodnutia, ktoré okamžite menia naše plány, a teda aj čas, ktorý trávime doma.

 

Musíme zmeniť prevádzkový čas vykurovacieho zariadenia, keď plánujeme prísť domov neskôr alebo ho vypnúť, keď predpoveď predpovedá horúce počasie. Ešte dôležitejšie je ovládanie systému prostredníctvom aplikácie v prípade dovolenkového domu - zapnúť systém na diaľku vtedy, keď plánujeme prísť domov.

 

Výhody termostatu SENZ-WIFI:

  • Ovládanie až 32 miestností v jednej aplikácii (napr. kancelária, dom, chata).
  • Termostat vyhrieva podlahu v požadovanom čase. Detský zámok pomocou kódu.
  • Zabudované algoritmy na úsporu energie šetria až 25 % energie.
  • Budete mať plnú kontrolu nad spotrebou elektrickej energie.
  • Pri otvorení okna a rýchlom poklese teploty rozpozná a vypne vykurovanie, pričom udržiava najnižšiu nastavenú teplotu.

 

Termostat nVent RAYCHEM SENZ WIFI možno teraz ovládať hlasom - je kompatibilný so systémami inteligentnej domácnosti Amazon Alexa® a Google Assistant®. Termostat má tiež možnosť diaľkového ovládania vykurovacieho systému prostredníctvom bezplatnej mobilnej aplikácie SENZ-WIFI.

Aplikácia SENZ WIFI dokáže dynamicky regulovať teplotu vo všetkých vykurovaných miestnostiach a optimalizovať spotrebu energie. Inteligentná aplikácia tiež umožňuje sledovať štatistiky prevádzky a účinnosti systému a riadiť tak spotrebu energie.

 

Rekonštruujete viac miestností? Máme ideálne riešenie!

nVent RAYCHEM T2Black-12 je vykurovací kábel pre podlahové vykurovanie s konštantným výkonom 12 W/m a hrúbkou len 4mm! Jedná sa o ukončený kábel so skrúteným dvojžilovým vykurovacím jadrom a 2,6 m dlhým napájacím káblom pripojeným na jednom konci.

Vykurovací kábel sa položí do vrstvy poteru hrubej približne 10 až 15 mm. Môže sa jednať o nivelačnú vrstvu, alebo lepidlo pre keramickú dlažbu.

 

T2Black-12 je ideálny systém podlahového vykurovania na inštaláciu v rekonštruovaných budovách alebo napríklad v zimných záhradách. T2Black-12 sú vopred ukončené a dodávané na cievke, čo uľahčuje inštaláciu. Sú balené v krabici, ktorá je praktická pre inštalatéra a obsahuje lepiace tyčinky na jednoduché pripevnenie k podkladu a husí krk na inštaláciu podlahového snímača.

 

Ako sa kábel fixuje k pevnému podkladu (poteru)?

Použijete lepiacu sadu, ktorá je balená ku káblom. Jedná sa o tavné tyčinky s veľmi silným lepiacim efektom. Takto dodržíme minimálnu možnú hrúbku inštalácie. K montáži tak budete potrebovať tavnú pištoľ - pokiaľ plánujete inštalovať väčšiu plochu, odporúčame AKU tavnú pištoľ (napr. Bosch PKP 3,6 LI).

 

Ako navrhnúť potrebný výkon a dĺžku kábla?

 

Zaisťujeme maximálnu technickú podporu, môžete sa tak obrátiť svojho na predajcu, prostredníctvom ktorého dostanete spracovaný individuálny návrh. Obecne sa držíme výkonu približne 120 W/m2, teda na 1m2 vykurovanej plochy budete potrebovať asi 10m kábla.

 

Pod aké krytiny je kábel vhodný?

Keramická dlažba, vinyl, drevo, laminát. Max. hrúbka krytiny je 30mm.

 

Vybrať radšej rohož QuickNet, alebo kábel T2 Black 12W/m?

Rohož zahŕňa jednoduchšiu montáž a jednotný, nemenný výkon po celej ploche. Kábel umožňuje jednoduchšie a presnejšie vynechávanie studených miest a urýchľuje realizáciu. Obecne sa dá poradiť, že ako riešenie pre viac miestností je kábel preferovanejší variant. Naopak rohož je jednoduchšie riešenie pre malé rekonštrukcie napr. kúpeľní.

 

Ak vás náš článok zaujal, objavte produkty pre podlahové vykurovanie v našej ponuke.

OBJAVIŤ PONUKU VYKUROVACÍCH SYSTÉMOV RAYCHEM

 

 

Rýchle doručenie
v rámci celého Slovenska
Viac než 10 000
položiek skladom
Nová B2B zóna
pre partnerov
Už viac ako
28 rokov na trhu