Športovci z MURATu na Medzinárodnom maratóne mieru 2017

Športovci z MURATu na Medzinárodnom maratóne mieru 2017

Prvý októbrový víkend už dlhé roky patrí najstaršiemu európskemu maratónu v Košiciach. A keď hovorím dlhé roky, tak pre neznalých to bol už úctyhodný 94tý ročník. A MURAT bol aktívne pri ...
Murat
02.04.2020 15:04:56

Prvý októbrový víkend už dlhé roky patrí najstaršiemu európskemu maratónu v Košiciach. A keď hovorím dlhé roky, tak pre neznalých to bol už úctyhodný 94tý ročník. A MURAT bol aktívne pri tom.

logo

Medzinárodný maratón mieru 2017 bol výnimočný vďaka viacerým skutočnostiam. Bol rekordný v počte účastníkov vo svojej histórii, keď sa do rôznych bežeckých súťaží registrovalo viac ako 13.000 bežcov. Na tratiach bežali bežci z 50 rôznych krajín sveta. Tohtoročný maratón bol napr. unikátny aj krásnym slnečným jesenným počasím, ktoré bežcom veľmi prialo. Čerešničkou na torte ale bola účasť až dvoch bežeckých štafiet MURAT 1 a MURAT 2. Súťažili sme spolu s ďalšími viac ako 200 tímami.
A nedobehli sme vôbec zle.
Košice tento víkend skutočne žijú maratónom. Už pri registrácii sme stretli množstvo bežcov a všade, kde sme sa večer pohli, dominovala bežecká atmosféra. Okamžite sme boli všetci pozitívne nainfikovaní. Naše bežecké kolektívy si definovali ciele a pripravovali taktiku už po ceste na východ. Večer sme ju už len úspešne dolaďovali pri chutnej večeri.

murat team

Súťažné nedeľné ráno nás privítalo krásnym slnečným počasím. Po ľahkých bežeckých raňajkách sme sa z hotela presunuli na štart a presne o 9:00 to všetko vypuklo. Masa bežcov vyrazila na mestskú 42 km dlhú trať. Atmosféra behu bola naozaj fantastická. Kto nezažije, nepochopí.

maraton

Každý sme si bežali to svoje tempo. Trať lemovalo na každom úseku množstvo nadšených fanúšikov, ktorí neúnavne povzbudzovali. Deti si počítali, koľkí bežci im tľapli, čo bolo mimochodom veľmi milé. Pri takomto povzbudzovaní sa snáď ani nedá ísť na polovičný výkon. Vlieva to úžasnú pozitívnu energiu a tak sme do toho všetci dali maximum. Štafetové úseky boli rozdelené na 12-9-12-9 km. Odovzdávky sme zvládli na výbornú a do cieľa sme dorazili v cca časoch, ktoré sme si predsavzali. Medzi viac ako 200 štafetami sme sa umiestnili niekde uprostred výsledkovej listiny. To však vôbec nebolo podstatné. Dosiahli sme však iné – kus hodnotnejšie ciele, s ktorými sme na toto podujatie odchádzali – dobre si zašportovať, reprezentovať MURAT a utužiť kolektív. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník. Možno sa nám o rok podarí na štart postaviť ešte viac muraťáckych štafiet...

Róbert Háger

Rýchle doručenie
v rámci celého Slovenska
Viac než 10 000
položiek skladom
Nová B2B zóna
pre partnerov
Už viac ako
28 rokov na trhu