Zabehli sme si MURAT Mikulášsky kros

Zabehli sme si MURAT Mikulášsky kros

V sobotu 7.12.2019 sa konal 5.ročník MURAT Mikulášskeho krosu a my sme boli pri tom. Zopár našich muraťákov sa úspešne popasovalo s nástrahami 8 resp. 13 km trate. Bola to riadna fuška, ale stálo to za to. Na štart sa tento rok postavilo ...
Murat
02.04.2020 14:12:53

V sobotu 7.12.2019 sa konal 5.ročník MURAT Mikulášskeho krosu a my sme boli pri tom. Zopár našich muraťákov sa úspešne popasovalo s nástrahami 8 resp. 13 km trate. Bola to riadna fuška, ale stálo to za to.

Na štart sa tento rok postavilo rekordných cez 330 účastníkov. Bežalo sa aj so psami, utekali čerti, Mikuláši a anjeli. A novinkou tohto ročníka (a vyzerá to tak, že vydarenou), bola kratšia 8 kilometrová trať.

Štart a cieľ podujatia boli tradične v Areáli zdravia Rozálka v Pezinku. Počasie bolo vlastne vynikajúce – zľahka nad nulou, dole mokro, hore v lese sneh, sem-tam nejaký ten ľad (bez ktorého by sme sa aj obišli), ale čo bolo hlavné – nepršalo! Lebo snáď ešte necelú hodinku pred štartom to vyzeralo zle nedobre, keďže pršal celkom hustý dážď....

Bežalo sa po modrej značke. Po takmer 4. kilometer išli obe trasy spoločne, následne sa na rázcestí rozdelili.

Menší okruh sa nad Slnečným údolím stáčal smerom na Pezinok, ten dlhší pokračoval ďalej smerom na Pezinskú Babu, na 6. kilometri sa stočil späť na Slnečné údolie a cca na 8. kilometri sa obe trate opäť zliali v jednu.

Napriek náročnejším podmienkam sa bežalo úžasne, zimné Malé Karpaty boli krásne a dotvárali skvelú atmosféru tohto bežeckého podujatia.

Na občerstvovačke panovala ako každý rok tá správna a veselá mikulášska atmosféra.

Hodnotenie akcie? Na jedničku! V cieli bežcov zahrial nielen teplý čaj, ale aj chutná teplá polievka. A ako pri tomto type podujatí platí – víťazom bol vlastne každý, kto dobehol :-) – a získal tak zároveň krásnu účastnícku medailu, ktorá bola jednou z ďalších noviniek tohtoročného krosu.

Športu zdar a tešíme sa na ročník 2020.

Prvé fotky: https://www.behame.sk/fotogaleria/album/1018

Kompletné výsledky: https://www.sportsofttiming.sk/sk/zavod/overview/5108

Róbert Háger

Rýchle doručenie
v rámci celého Slovenska
Viac než 10 000
položiek skladom
Nová B2B zóna
pre partnerov
Už viac ako
28 rokov na trhu