Aký bol rok 2023 v MURAT-e?

Aký bol rok 2023 v MURAT-e?

S novým rokom prichádza už tradičné sumarizovanie toho predošlého. Zaujíma vás, ako prebiehal ten náš? Jedným slovom – inovatívne. Napokon, tieto slová čítate práve na platforme nášho webu, ktorého sa taktiež dotkol redizajn ...
Novinky
02.04.2024 13:29:22

S novým rokom prichádza už tradičné sumarizovanie toho predošlého. Zaujíma vás, ako prebiehal ten náš? Jedným slovom – inovatívne. Napokon, tieto slová čítate práve na platforme nášho webu, ktorého sa taktiež dotkol redizajn celej značky. Ak ste mali v roku 2023 pocit, že nákup elektroinštalačného materiálu alebo spolupráca s nami ide o krok hladšie, práve to bolo našim cieľom. 

Čo všetko sme pre to urobili?

 

Máme za sebou 30. rokov na slovenskom trhu

 

V MURAT-e sme hrdí na to, že sme stále súčasťou kľúčových projektov a stavieb na Slovensku. Patria sem projekty ako: Modernizácia železníc,  výstavba a dobudovanie atómových elektrární Jaslovské Bohunice a Mochovce, výstavba  úsekov diaľnice, rýchlostnej cesty D4R7 i diaľničných tunelov.

V oblasti priemyslu sme sa podieľali na dodávkach materiálu pre spoločnosti Duslo, Slovnaft, Mondi SCP, Samsung, a mnohé iné.

Pri výstavbe kancelárii, bytov a domov, sme sa podieľali dodávkami tovaru na veľkom množstve realizácií po celej Slovenskej republike.

Za 30 rokov sme sa vyprofilovali na komplexného dodávateľa širokého sortimentu elektroinštalačného materiálu a káblov.


 

Všetkým našim bývalým i súčasným partnerom a odberateľom patrí naša veľká vďaka za dôveru a možnosť neustále rásť. Práve to je dôvodom, prečo patrí MURAT medzi spoľahlivých partnerov pre elektroinštalácie už takmer tretinu storočia. Viac o tom, čím všetkým sme za túto dobu prešli, si môžete prečítať v tomto článku.

 

MURAT v novom šate. Páči sa vám?

 

Rok 2023 bol kľúčový aj z hľadiska zlúčenia spoločností MURAT CK Lučenec a MURAT Pezinok, ktoré sa udialo 31.12.2022. Do nového outfitu sa obe pobočky odeli už v jednom, identickom duchu. Postrehli ste náš rebrand? Po dlhom čase  sme sa rozlúčili s ikonickým logom s prierezom kábla a vsadili na nové, ktoré nás v súčasnosti charakterizuje o niečo lepšie. Pozorný zákazník určite pochytil symbol elektriny. V kombinácii s ostrými líniami v logu, žltou a modrou farbou tak vznikla nová identita MURAT-u, s ktorou sme sa stotožnili v prvom momente. 

 

Vynovujeme, rozširujeme a sme zase o krok bližšie k vám

 

Kde? Tentokrát konkrétne v Lučenci. Nielen naša identita, ale aj predajne si postupne prechádzajú premenou. Veríme, že príjemnou najmä pre vás, našich partnerov a zákazníkov. Na Jiráskovej ceste 12 v Lučenci ste ku koncu roka 2023 mohli naplno využívať 300 m2 vynovenej predajne, sklad a dokonca aj odberné miesto pre e-shopové objednávky. Dúfame, že sa vám v širokom sortimente elektroinštalačného materiálu, svietidiel, káblov a domových inštalácií bez problémov orientuje a nájdete to, čo pre svoj projekt potrebujete. 

 

Digitalizujeme. Pre rýchlejšie nakupovanie a ekologickejšie postupy

 

Vo všeobecnosti naše kroky v tomto roku smerovali k tomu, aby všetci naši zákazníci, či už firmy a živnostníci alebo koncoví klienti pocítili zjednodušené procesy objednávania alebo dodania materiálu. Jedným z rozhodnutí, ktoré výrazne zmodernizuje tieto procesy, sú elektronické cenovky na predajniach a podpisovanie výdajových listov elektronickou formou, ktoré naplno zavedieme v roku 2024. Výsledkom bude obratom vystavená faktúra bez zbytočných časových prieťahov a papierovačiek, ktorá navyše šetrí životné prostredie.  

 

MURAT v roku 2023 v číslach

 

Tri hlavné piliere, ktorými sa v MURAT-e riadime – odborné poradenstvo, prozákaznícky prístup a kvalitný sortiment ostávajú stále nemenné. Sme presvedčení, že práve to je dôvodom, pre ktorý sa k nám naši partneri a zákazníci vracajú v prípade potreby opäť. 

 

Aj vďaka tomu sa nám podarilo v uplynulom roku vybaviť celkovo 26 669 objednávok a z toho 4205 objednávok z e-shopu. Môžeme zhodnotiť, že sme v roku 2023 dosiahli 5,9% celkový nárast obratu, pričom na e-shope evidujeme až 42% nárast obratu. Ako zaujímavosť možno prezradiť, že váha prepravovaného tovaru k zákazníkom bola 1986 ton.

 

A práve za tieto skvelé výsledky ďakujeme najmä vám, milí naši obchodní partneri a zákazníci. Dúfame, že sa nám v nastavenej latke podarí pokračovať aj v roku 2024, v ktorom si pre vás opäť chystáme niekoľko noviniek pre ešte lepší dojem z nakupovania a našej vzájomnej spolupráce.
 

Rýchle doručenie
v rámci celého Slovenska
Viac než 10 000
položiek skladom
Nová B2B zóna
pre partnerov
Už viac ako
28 rokov na trhu